Kun sinulle tulee tarve huonekalujen  kunnostukselle, korjaukselle, maalaukselle tai lakkaukselle, ota rohkeasti yhteyttä.Vanhan huonekalun voi myös uudistaa, vaikkapa ruokapöydän voi lyhentää tai kaventaa. Tässä näet tekemiäni kunnostuksia.

Levysoitinkaappi

Kuluneen lakan poiston jälkeen valkoinen kalustemaali pintaan ja kaappi on jälleen kuin uusi.

Emännänkaappi valmiina

Emännänkaappi valmiina

Kaapille haluttiin väriksi kerman väri, mikä siinä on joskus vuosia sitten ollut. Sävyä löytyi pieni pala, toisen ja neljännen maalikerroksen välistä.

Vanhat lukot alkoivat toimimaan voitelun jälkeen. Saranat, nupit ja avainkilvet tulivat uudet. Muutama uusi puu-osa ja kaappi on taas loistossaan. Siihen haluttiin jättää matkan varrella tulleet rosoisuudet ja muut elämään kuuluvat jäljet.

Emännänkaapin kunnostus

Emännänkaapin kunnostus

Tosi vanha emännänkaappi, jostain 1940 luvulta tuli kunnostettavaksi. Kaappi on ollut saman suvun hallussa pitkään ja saanut vuosien varrella useita maalikerroksia, niitä löytyi kaikkiaan viisi kappaletta. Kaappia oli pitkään säilytetty kylmässä varastossa. Kunto oli sen mukainen. Osia puuttui, lukot ruostuneet, saranat jumissa yms.

Vanha lipasto

Lipaston kunnostus

Vuosien käyttö on jättänyt jälkensä.

Lipaston lopputulos

Lipaston lopputulos

Hionnan, liimauksien korjauksen, uudelleen petsauksen ja lakkauksen jälkeen lipasto on jälleen loistossaan

Tuolit kunnostukseen

Tuolit kunnostukseen

Asiakkaan tuolit kaipasivat kunnostusta, kuvassa tuolit ennen käsittelyä. Tavoitteena saada tuoleille uusi yhtenäinen värisävy ja irronneet liitokset korjattua.

Tuolit valmiina

Tuolien lopputulos

Tuolit purettiin osiin ja vanha maali poistettiin BioComb vesiliukoisella maalinpoisto-aineella. Tämän jälkeen ne liimattiin kasaan, Hionta ja petsaus tumman ruskeaksi liuotinpetsillä, jonka jälkeen lakkaus akryylilakalla.

Vanha lipasto

Kirpputorilöytö

Tällainen kirpputorilöytö tuotiin kunnostettavaksi. Väriä oli vuosien saatossa vedetty pintaan useampi kerros. Alunperin tumma viilu, jossain vaiheessa punainen ja viimeisin vihreä.

Senkki valmis

Senkki valmis

Hiomisen, maalinpoiston, maalauksen, jalkojen lakkauksen ja lukon kunnostuksen jälkeen vihreästä senkistä kuoriutui tällainen kaunotar.

Tuolien modernisointi

Tuolien ilmeen muutos

Mieluisat tuolit haluttiin päivittää uuteen sisustukseen sopivaksi.

Tuolin korjausta

Tuolien lopputulos

Lakan poiston, liimauksien kunnostuksen ja lakkauksien jälkeen nämä palvelevat jälleen vuosia eteenpäin.

Pöydän kunnostus

Pöydän kunnostus

Vanha ja kulunut pinta hiottu puhtaaksi. Sävytys vesipetsillä ja vesiohentinen mattalakka suojaa pinnan. Jatkettava pöytä palvelee taas pitkään.

Keinutuolin liimaus

Keinutuolin kunnostus

Keinutuolin liimaukset olivat ajan saatossa antaneet myöten. Oikeanlainen liima ja riittävä puristus takaavat liimauksen pitämisen.

Entisöinti valmis

Lopputulos

Hiontaa ja uusi musta väri pintaan, niin tuoli on taas kuin uusi.